• 5 tips om te relaxen na je werkdag

  5 tips om te relaxen na je werkdag

  Soms kom je zo uitgeput terug van een werkdag dat alles moeite kost.. Boodschappen doen, koken, laat staan naar de sportschool toe gaan. Of misschien merk je dat je moeilijk uit die ‘werk-modus’ kunt stappen en thuis nog steeds strest over al het werk dat je niet hebt afgekregen of wat er morgen allemaal nog op de agenda staat…

  Op dat soort dagen is het fijn om een after-work routine te hebben. Iets wat ervoor zorgt dat je opgeladen en fris aan je vrije avond kunt beginnen. Hierbij 5 tips die je helpen duidelijk onderscheid te maken tussen werk en privé.

  1. Wandeling zonder telefoon
   Ga eens na je avondmaaltijd 20 minuten wandelen. Alleen al de frisse buitenlucht zal je goed doen en een wandeling, zonder telefoon, leent zich uitstekend voor een goed gesprek.
  2. Zet je e-mail notificaties uit
   Trek een duidelijke grens tussen werk en privé door je e-mail notificaties uit te schakelen zodra je thuis bent. Dit geeft je meteen meer rust. Morgen is er weer een dag 🙂
  3. Plan een avondje me-time
   Bewaar relaxen niet alleen voor het weekend, maar plan ook gedurende de week een avondje dat je even helemaal niets hoeft. Gewoon lekker languit in bad, geen tv maar kaarsen aan en goed boek. Reduceer de prikkels van buitenaf en geniet van de rust!
  4. Maak dessert
   Wat is er beter dan een heerlijk dessert om je avond te beginnen. Sluit je maaltijd feestelijk af  en maak een heerlijk dessert voor jezelf. Dat hoeft natuurlijk helemaal niet ongezond of moeilijk te zijn. Tegenwoordig vind je op food blogs allerlei simpele recepten voor overheerlijke brownies, cupcakes of pancakes.
  5. Leer iets nieuws!
   Er zijn oneindig veel online cursussen beschikbaar. Het lijkt misschien niet relaxed om een ‘cursus’ te volgen als je eindelijk vrij bent van werk, maar het is erg leuk nieuwe dingen te leren en helpt je meteen om je werk helemaal af te sluiten. Van een taal leren met Duolingo, tot voedingsleer, fotografie, photoshop of een instrument leren bespelen… Het internet is een schat aan kennis, in veel gevallen zelfs gratis beschikbaar. 

   

Reageer

Annuleer